Regionet Leuven

Ambitiekader Regionet Leuven goedgekeurd!


Een belangrijke mijlpaal voor Regionet Leuven!

Op 1 april 2021 zetten we een belangrijke stap binnen het strategisch project Regionet Leuven. Want 13 burgemeesters, de provincie en de intercommunale Interleuven ondertekenden samen het ambitiekader Regionet Leuven. Dit ambitiekader werd opgemaakt vanuit een gedeelde visie en de gemeenschappelijke wil en ambitie om het project te realiseren. De ondertekenaars verwachten ook duidelijke signalen van de Vlaamse Overheid over mogelijke steun voor dit project.

Want alleen door nu anders om te gaan met onze ruimte en mobiliteit zorgen we samen voor een regio waarin we ook morgen kunnen genieten.

Onze ambities:
– Een vlot bereikbare regio door een betere afstemming tussen mobiliteit en ruimtelijke ontwikkeling
– Compacte en kwalitatieve dorpskernen
– Kiezen voor het behoud van open ruimte en een duurzame ontwikkeling van het platteland
– De fiets als belangrijke schakel in het mobiliteitsnetwerk
– Hoogwaardig openbaar vervoer als ruggengraat van de regionale ontwikkeling
– Een transitie met, voor en door iedereen
– Woorden en daden: een caleidoscoop van concrete projecten

Lees hier het ambitiekader!

Recente nieuwsberichten


Nieuws

Kick-off Dorpenroute Leuven-Bertem-Tervuren

1 juli 2022

Iedereen enthousiast dat we tijdens de kick-off van dit deelproject "de dorpenroute" eindelijk nog eens fysiek rond een kaart idee├źn, informatie en verwachtingen konden uitwisselen.

Lees meer
Nieuws

Inspiratie troef, op een geslaagde Trefdag.

1 juli 2022

Tevreden terugblik op onze eerste Trefdag Regionet Leuven die eerder deze week plaats vond. Apetrots op wat we sinds de start van dit strategische project voor de regio bereikt hebben, en gesterkt door de energie op deze Trefdag dat we op deze weg moeten doorgaan.

Meer dan 100 deelnemers (besturen, middenveldorganisaties, bedrijven, kennisinstellingen) verzamelden om zich - binnen een (soms wel heel) strakke tijdsspanne van een halve dag - te laten inspireren door boeiende sprekers uit binnen en buitenland.

Lees meer
Nieuws

Lees het tweede magazine Regionet Leuven

1 juli 2022

In de tweede editie van het Regionet Leuven magazine nemen we je mee in een aantal realisaties die uitvoering geven aan de regionale visie van Regionet Leuven. Het zijn deze vele verschillende projecten die samen een aantrekkelijk en duurzaam toekomstbeeld voor de regio Leuven vormgeven.

Lees meer