Regionet Leuven

Eerste mobipunten gelanceerd in regio Leuven


Door activiteiten en vervoersmodi slim te combineren in ‘mobipunten’, creëer je oplossingen en kansen voor een aangename woonomgeving! Mobipunten zijn plaatsen waar er een divers aanbod is aan openbaar vervoer en waar je vlot overstapt van bijv. een huurwagen naar het openbaar vervoer.

Sinds september kunnen inwoners van Zoutleeuw terecht in het mobipunt. Maar ook elders in de regio Leuven zie je binnenkort zulke mobipunten verschijnen. 

Mobipunten zijn plaatsen waar je verschillende vormen van deelmobiliteit vindt, zoals deelwagens en -fietsen, en vlot van het ene op het andere vervoersmiddel kan overschakelen. Afhankelijk van de omstandigheden en de specifieke noden kies je iedere dag opnieuw voor een oplossing op maat! Op die manier willen we de ganse regio duurzaam bereikbaar maken en aansluiten op het netwerk voor hoogwaardig openbaar vervoer.  De mobipunten zijn een belangrijke stap in het ontwarren van de mobiliteitsknoop en dragen bij tot een aangename, leefbare en bereikbare regio.   

De eerste mobipunten in onze regio zijn opgezet vanuit het regionaal samenwerkingsverband maak een mobipunt!  De provincie Vlaams-Brabant, Interleuven en Autodelen.net werken hiervoor samen met de gemeenten Geetbets, Herent, Huldenberg, Landen, Linter, Rotselaar, Tienen en Zoutleeuw. Het opzet is om mobipunten op het terrein te realiseren, maar ook om de opgedane kennis te delen met andere gemeenten. Zo geven we een versnelling aan de uitbouw van mobipunten in de regio Leuven. 

De mobipunten verschillen per gemeente qua grootte en specifiek aanbod, maar allen zullen ze herkenbaar worden uitgewerkt als Hoppin locatie met een paars-groene zuil. Hoppin is een initiatief van de Vlaamse overheid om basisbereikbaarheid en combimobiliteit te promoten. 

Op 25 september opende het eerste mobipunt in het kader van dit project in Zoutleeuw! 

Persartikel ‘eerste mobipunt geopend in Zoutleeuw’.   

Ook de stad Leuven lanceerde recent met Europese steun in het kader van het project eHUBS reeds tien van de vijftig geplande mobipunten. Glabbeek had eerder al de primeur om als eerste gemeente in onze regio een mobipunt uit te bouwen.

Recente nieuwsberichten


Nieuws Regionet Leuven

Eerste fase Kop van Kessel-Lo gaat van start

21 maart 2024 Lees meer
Nieuws

Holsbeek lanceert RUP Woongebieden buiten de dorpskernen

17 april 2023

Gemeente Holsbeek lanceert op 11 april de startnota voor het RUP Woongebieden buiten de dorpskernen. Daarmee bijt ze de spits af van een intergemeentelijk traject met Herent, Holsbeek, Lubbeek en Tielt-Winge.

Lees meer
Nieuws

Lees het derde magazine Regionet Leuven

31 januari 2023

In dit magazine blikken we terug op een geslaagde Trefdag, gaan dieper in op enkele fietsdossiers die Regionet Leuven uitwerkt en maken we de link met het beleidsplan ruimte Vlaams-Brabant.

Lees meer