Regionet Leuven

Eerste fase Kop van Kessel-Lo gaat van start


default

De stad Leuven en het agentschap Wegen en Verkeer zetten een belangrijke stap in de transformatie van de Kop van Kessel-Lo. De sloop van zes verwaarloosde woningen op de hoek van de Diestsesteenweg en de Oude Diestsesteenweg creëert ruimte voor een betere doorstroming van het auto-, fiets- en busverkeer en extra zuurstof. De vrijgekomen ruimte zal tijdelijk worden omgevormd tot een groene zone. In de tussentijd zal verder worden gewerkt aan het verwerven en slopen van de andere huizen, en het verder uitwerken van de definitieve plannen voor de herinrichting van de Kop van Kessel-Lo en de ruime omgeving (Knoop van Kessel-Lo).

Dit project is een belangrijke schakel in de uitvoering van het netwerk van hoogwaardig openbaar vervoer in de regio Leuven. De volledige herinrichting is immers essentieel voor het bevorderen van de doorstroming van het openbaar vervoer en het creëren van een volwaardige toegangspoort tot voor en naar de regio.

Meer info over de herinrichting van de kop van Kessel-Lo via Kop van Kessel-Lo: ruimte maken voor vlotter verkeer en meer groen | Stad Leuven
en over de studie voor de heraanleg van de volledige HOV-corridor via Herinrichting Diestesteenweg / Staatsbaan / Leuvensesteenweg tussen Leuven en Tielt-Winge | Wegen en verkeer

Recente nieuwsberichten


Nieuws

Holsbeek lanceert RUP Woongebieden buiten de dorpskernen

17 april 2023

Gemeente Holsbeek lanceert op 11 april de startnota voor het RUP Woongebieden buiten de dorpskernen. Daarmee bijt ze de spits af van een intergemeentelijk traject met Herent, Holsbeek, Lubbeek en Tielt-Winge.

Lees meer
Nieuws

Lees het derde magazine Regionet Leuven

31 januari 2023

In dit magazine blikken we terug op een geslaagde Trefdag, gaan dieper in op enkele fietsdossiers die Regionet Leuven uitwerkt en maken we de link met het beleidsplan ruimte Vlaams-Brabant.

Lees meer
Nieuws

Kick-off Dorpenroute Leuven-Bertem-Tervuren

1 juli 2022

Iedereen enthousiast dat we tijdens de kick-off van dit deelproject "de dorpenroute" eindelijk nog eens fysiek rond een kaart ideeën, informatie en verwachtingen konden uitwisselen.

Lees meer