Regionet Leuven

Holsbeek lanceert RUP Woongebieden buiten de dorpskernen


De gemeente Holsbeek lanceert op 11 april de publieke consultatie over de startnota voor het RUP Woongebieden buiten de dorpskernen. Samen   met   Herent,   Lubbeek   en   Tielt-Winge,   besloot   Holsbeek   mee   te   stappen   in   een intergemeentelijke aanpak van de bouwshift. De gemeenten willen gezamenlijk stappen zetten om de woongebieden buiten de kernen te beschermen van bijkomende verdichting, om de kernversterking in de gemeenten alle kansen te geven. Ook verschillende andere Regionet-gemeenten zijn op individuele basis gelijkaardige plannen aan het opmaken.

Het RUP Woongebieden buiten de dorpskernen sluit naadloos aan op het RUP Dorpskernen, dat de gemeenten Holsbeek reeds in procedure bracht. Beide zullen mogelijk nog aangevuld worden met een vernieuwde stedenbouwkundige verordening met gedetailleerde voorschriften.

De publieke raadpleging voor het RUP Woongebieden buiten de dorpskernen loopt tot 9 juni.

Recente nieuwsberichten


Nieuws Regionet Leuven

Eerste fase Kop van Kessel-Lo gaat van start

21 maart 2024 Lees meer
Nieuws

Lees het derde magazine Regionet Leuven

31 januari 2023

In dit magazine blikken we terug op een geslaagde Trefdag, gaan dieper in op enkele fietsdossiers die Regionet Leuven uitwerkt en maken we de link met het beleidsplan ruimte Vlaams-Brabant.

Lees meer
Nieuws

Kick-off Dorpenroute Leuven-Bertem-Tervuren

1 juli 2022

Iedereen enthousiast dat we tijdens de kick-off van dit deelproject "de dorpenroute" eindelijk nog eens fysiek rond een kaart ideeën, informatie en verwachtingen konden uitwisselen.

Lees meer