Regionet Leuven

Holsbeek lanceert RUP Woongebieden buiten de dorpskernen


De gemeente Holsbeek lanceert op 11 april de publieke consultatie over de startnota voor het RUP Woongebieden buiten de dorpskernen. Samen   met   Herent,   Lubbeek   en   Tielt-Winge,   besloot   Holsbeek   mee   te   stappen   in   een intergemeentelijke aanpak van de bouwshift. De gemeenten willen gezamenlijk stappen zetten om de woongebieden buiten de kernen te beschermen van bijkomende verdichting, om de kernversterking in de gemeenten alle kansen te geven. Ook verschillende andere Regionet-gemeenten zijn op individuele basis gelijkaardige plannen aan het opmaken.

Het RUP Woongebieden buiten de dorpskernen sluit naadloos aan op het RUP Dorpskernen, dat de gemeenten Holsbeek reeds in procedure bracht. Beide zullen mogelijk nog aangevuld worden met een vernieuwde stedenbouwkundige verordening met gedetailleerde voorschriften.

De publieke raadpleging voor het RUP Woongebieden buiten de dorpskernen loopt tot 9 juni.

Recente nieuwsberichten


Nieuws

Lees het derde magazine Regionet Leuven

31 januari 2023

In dit magazine blikken we terug op een geslaagde Trefdag, gaan dieper in op enkele fietsdossiers die Regionet Leuven uitwerkt en maken we de link met het beleidsplan ruimte Vlaams-Brabant.

Lees meer
Nieuws

Kick-off Dorpenroute Leuven-Bertem-Tervuren

1 juli 2022

Iedereen enthousiast dat we tijdens de kick-off van dit deelproject "de dorpenroute" eindelijk nog eens fysiek rond een kaart ideeën, informatie en verwachtingen konden uitwisselen.

Lees meer
Nieuws

Inspiratie troef, op een geslaagde Trefdag.

1 juli 2022

Tevreden terugblik op onze eerste Trefdag Regionet Leuven die eerder deze week plaats vond. Apetrots op wat we sinds de start van dit strategische project voor de regio bereikt hebben, en gesterkt door de energie op deze Trefdag dat we op deze weg moeten doorgaan.

Meer dan 100 deelnemers (besturen, middenveldorganisaties, bedrijven, kennisinstellingen) verzamelden om zich - binnen een (soms wel heel) strakke tijdsspanne van een halve dag - te laten inspireren door boeiende sprekers uit binnen en buitenland.

Lees meer