Regionet Leuven

Inspiratie troef, op een geslaagde Trefdag.


Tevreden terugblik op onze eerste Trefdag Regionet Leuven die eerder deze week plaats vond. Apetrots op wat we sinds de start van dit strategische project voor de regio bereikt hebben, en gesterkt door de energie op deze Trefdag dat we op deze weg moeten doorgaan.

Meer dan 100 deelnemers (besturen, middenveldorganisaties, bedrijven, kennisinstellingen) verzamelden om zich – binnen een (soms wel heel) strakke tijdsspanne van een halve dag – te laten inspireren door boeiende sprekers uit binnen en buitenland.
Bijzonder prikkelende bijdragen van Paul Gerretsen (Vereniging Deltametropool) en Han Van de Wetering Van de Wetering Atelier für Städtebau (Zurich).
Inspirerende sessies rond de 15-minutenstad (Karel Lhermitte, Julie Mabilde en Eline Aerts), Regionaal samenwerken (Magali Decloedt en Griet Lannoo), de Bouwshift (Peter Lacoere en Kristine Verachtert) en mental-shift (Arnout Vandenbossche en Karim Cherroud). Afsluiten deden we met een rake nabeschouwing van Filip De Rynck Ghent University, een warme steunbetuiging van Ann Schevenels (Provincie Vlaams-Brabant) en een mooi slotwoord door Johan Braet voor minister Zuhal Demir. Op een prettige en professionele manier aan elkaar gelijmd door Machteld Weyts (Billie Bonkers)

Op de Trefdag deelden we de warme steunbetuiging van KU Leuven, Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant, Leuven MindGate, imec, C-Valley Leuven voor dit belangrijke regionale project. Hoopgevend ook dat we zo het netwerk van stakeholders rond het project kunnen verbreden.

Meer info over het programma, de sprekers en hun presentatie vind je op de Trefdag – pagina

Recente nieuwsberichten


Nieuws Regionet Leuven

Eerste fase Kop van Kessel-Lo gaat van start

21 maart 2024 Lees meer
Nieuws

Holsbeek lanceert RUP Woongebieden buiten de dorpskernen

17 april 2023

Gemeente Holsbeek lanceert op 11 april de startnota voor het RUP Woongebieden buiten de dorpskernen. Daarmee bijt ze de spits af van een intergemeentelijk traject met Herent, Holsbeek, Lubbeek en Tielt-Winge.

Lees meer
Nieuws

Lees het derde magazine Regionet Leuven

31 januari 2023

In dit magazine blikken we terug op een geslaagde Trefdag, gaan dieper in op enkele fietsdossiers die Regionet Leuven uitwerkt en maken we de link met het beleidsplan ruimte Vlaams-Brabant.

Lees meer