Regionet Leuven

Maak een mobipunt!


Wil jij, met jouw gemeente of stad, van start gaan met het opzetten van een mobipunt of hoppinpunt? Met welke stappen moet je dan zeker rekening houden? Wanneer begin je best met je communicatie? En van welke subsidies moet je zeker op de hoogte zijn?
Op deze pagina kom je te weten wat de projectpartners van Maak een mobiPunt!, het pilootproject van Regionet Leuven, gaandeweg hebben geleerd en veel meer!

Intergemeentelijke samenwerking om 8 mobipunten te realiseren
8 Mobipunten realiseren in de regio Leuven. Met dat doel voor ogen startte in 2019 het project Maak een mobiPunt! Het project is een initiatief van de Provincie Vlaams-Brabant, de streekintercommunale Interleuven en vzw Mobipunt. Het werd door het departement Omgeving erkend als lokaal klimaatproject. In het project werken de partners samen met de gemeenten Geetbets, Herent, Huldenberg, Landen, Linter, Rotselaar, Tienen en Zoutleeuw.

Op 25 september 2020 werd het eerste mobipunt (met het nieuwe Vlaamse mobiliteitsmerk Hoppin) gerealiseerd in Halle-Booienhoven (Zoutleeuw). De 7 andere mobipunten zitten momenteel in de laatste rechte lijn naar de uitvoeringsfase. Dit jaar nog verwachten we mobipunten in Geetbets, Veltem-Beisem (Herent), Huldenberg, Landen, Drieslinter (Linter), Werchter (Rotselaar) en Tienen.

Het uitwerken van een kwalitatief en geïntegreerd mobipunt in de lokale omgeving is een vrij uniek proces. Toch konden we door de intergemeentelijke samenwerking een aantal algemene aandachtspunten en tips verzamelen. We delen het proces op in ruwweg 5 fasen:


Bekijk het stappenplan

Geïnspireerd door de informatie op onze website? Toch nog enkele vragen over het opzetten van een mobipunt? Schrijf je dan in voor onze  digitale Q&A op donderdag 29 april van 10 tot 11u.