Regionet Leuven

Werelddag van de Stedenbouw denkt mee over de bouwshift 


Vlaanderen rekent op de lokale besturen om mee de bouwshift te realiseren. Met Regionet Leuven tekenen we een ambitieuze en haalbare strategie uit waarin visie, instrumenten en acties slim aan elkaar zijn gekoppeld. De jaarlijkse werelddag van de stedenbouw van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning is dit jaar gewijd aan dit thema. De resultaten van de studie ‘Proeftuin BRV Vlaams-Brabant’ die in het kader van Regionet Leuven werd uitgewerkt, worden hier voorgesteld. De studie biedt voor gemeenten een helder overzicht van de potentieel interessante instrumenten voor het voeren van de bouwshift en een kernversterkend beleid. Het gaat om instrumenten die voorkomen dat het actueel aanbod aan bebouwbare, maar slecht gelegen gronden alsnog ontwikkeld worden, maar ook instrumenten die toelaten dat op goed ontsloten locaties ontwikkelingskansen versterkt worden. De werelddag gaat door op 19 november 2020. 

Recente nieuwsberichten


Nieuws

Holsbeek lanceert RUP Woongebieden buiten de dorpskernen

17 april 2023

Gemeente Holsbeek lanceert op 11 april de startnota voor het RUP Woongebieden buiten de dorpskernen. Daarmee bijt ze de spits af van een intergemeentelijk traject met Herent, Holsbeek, Lubbeek en Tielt-Winge.

Lees meer
Nieuws

Lees het derde magazine Regionet Leuven

31 januari 2023

In dit magazine blikken we terug op een geslaagde Trefdag, gaan dieper in op enkele fietsdossiers die Regionet Leuven uitwerkt en maken we de link met het beleidsplan ruimte Vlaams-Brabant.

Lees meer
Nieuws

Kick-off Dorpenroute Leuven-Bertem-Tervuren

1 juli 2022

Iedereen enthousiast dat we tijdens de kick-off van dit deelproject "de dorpenroute" eindelijk nog eens fysiek rond een kaart ideeën, informatie en verwachtingen konden uitwisselen.

Lees meer